BOC Draak dag 1

8-8-2019

De openingsdag van het Belgisch Open Kampioenschap Draken kortweg BOC genoemd, telde ook als Kampioenschap van Sri Lanka. Hierdoor werd een  eerste prijsuitdeling gehouden na de eerste 2 reeksen. De Consul van Sri Lanka, Mevrouw Monique De Decker en de zaakgelastigde van Sri Lanka alsook, Vervangend Burgemeester van Oostende Kurt Claeys waren speciaal naar de prijsuitdeling gekomen met enkele speciale prijzen.

Er zijn spijtig genoeg slechts 21 deelnemers. De publiciteit in het buitenland voor de wedstrijd is duidelijk niet goed verlopen. Daar zal volgend jaar aan worden gewerkt vooral naar aanloop van de 4e Goldcup die naar Oostende komt in 2022.

Winnaar van de eerste dag was vorig Belgisch Kampioen Alex Helsen. Winnaar van de eerste reeks was Guy Celis voor Alex Helsen en Ben Van Cauwenbergh. De tweede reeks werd gewonnen door de Nederlander Jan Bakker voor opnieuw Alex Helsen en opnieuw een Nederlander Ronald Ppeiffer. Voorlopig best geklasseerde Belg is voorlopig Guy Celis op de 3e plaats, beste RNSYC Michel Van Cauwelaert op 6.

BOC Draak dag 2

9-8-2019

Dag 2 werden 3 races gezeild onder prachtige omstandigheden.

Het Race Committee had een zware klus om de boeien op tijd aan te passen. Toch was een late shift soms moeilijk aan te passen.

Race 3 werd gewonnen door Ned 422 van Jan Bakker met Ben Van Cauwenbergh 2e en Ned 258 van Mast. Ten Harmsen van der Beek als 3e.

Race 4 was Ben Van Cauwenbergh eerst voor Alex Helsen en Jan Bakker op 3.

Race 5 ging de overwinning naar Guy Cellis voor de 2 Nederlanders Jan Bakker en Ronald Pfeiffer.

Na deze 5 races hebben we reeds een geldig kampioenschap met voorlopig aan de leiding Jan Bakker.

Morgen zaterdag geven alle weersvoorspellingen heel slecht weer met veel wind en zee. Er zal waarschijnlijk niet gezeild worden.

Zondag is de kans op zeilen groot zij het met nog veel zee.

BOC Draak dag 4

11-8-2019

De finale dag waren de zeilcondities optimaal. De zee was gelukkig gaan liggen na de winderige zaterdag. Bij een stevige westenwind werden 2 mooie reeksen gezeild.

Race 6 ging de overwinning naar NED 432 Michiel van Dis voor Alex Helsen en GBR 788 Robert Campbell.

Race 7 werd gewonnen door Bel 80 Ben Van Cauwenbergh voor Jan Bakker en opnieuw Rob Campbell.

De overwinning gaar overtuigend naar NED 422 met Jan, Dominic en Olivier Bakker met 13 punten.

Tweede werd BEL 80 van Ben Van Cauwenbergh met 18 punten.

Derde BEL78 van Kampioen 2018 Alex Helsen met 19 punten.

Eerste RNSYC werd Xavier Vanneste op plaats 10.

Alle ereplaatsen in de 7 reeksen gingen naar 7 boten.

Niettegenstaande de tegenvallende opkomst en de stormachtige zaterdag kan worden teruggeblikt op een prachtig kampioenschap. De drakenklassen is en blijft nog steeds het paradepaardje van de RNSYC.