Beste Leden,

Sinds begin maart in ons land in de greep van het Corona virus. Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart heeft de regering extra maatregelen aangekondigd.

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus en gelet op de richtlijnen van de Veiligheidsraad en de aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, heeft het bestuur van de Royal North Sea Yachtclub beslist om alle zeilactiviteiten op te schorten tot eind mei. Naast de normale clubwerking worden alle zeilraces in de maand mei uitgesteld of afgelast. Zowel de “Laser Euro Master” van 16 tot 18 mei als de ONZK wedstrijd Oostende  Ramsgate van 21 tot 23 mei worden uitgesteld of afgelast.

Gezien alle activiteiten rond de watersport opgeschort werden door FOD Mobiliteit en er dus geen enkele beweging toegelaten is in de haven voor watersporters heeft het bestuur beslist om te wachten met het innen van de liggelden voor het seizoen 2020. Bovendien biedt het bestuur een korting aan van 10 % procent op de liggelden indien de maatregelen van de Regering beëindigen eind mei en 20 % indien die zouden duren tot eind juni.

Mochten er eigenaars, gezien de situatie, hun boot niet in het water leggen, dan hebben wij daar alle begrip voor ! Gelieve de havenmeester hiervan te verwittigen.

Uitzonderlijke tijden , hebben uitzonderlijke maatregelen nodig ! Samen zijn wij sterker, hopelijk kunnen wij op jullie begrip rekenen.

Vanwege het Bestuur

Hubert Rubbens

Algemeen Secretaris