Belgian Open Championship Dragon 2021

BOC Dragon 21 @RNSYCHet jaarlijkse kampioenschap voor de Draak eenheidsklasse start vandaag in Oostende bij de Royal North Sea Yacht Club. Er zijn 20 deelnemende boten ingeschreven.

Het kruim van de Belgische en Nederlandse Draakzeilers zal tot en met zondag op de Noordzee strijden.

Er wordt met belangstelling uitgekeken naar Herbie, BEL 82, team Vanneste die als Corinthian (niet professionele) team vorig jaar de Belgische kleuren verdedigde tegen de professionele teams uit Turkije, Frankrijk en de Kaaiman Eilanden. Topzeilers die nu forfait geven omwille van de Corona maatregelen.
Verder is het ook uitkijken naar de voormalige Belgische Kampioenen Princess Sofie BEL 79, team Helsen en FL4TOUT, BEL 80, team Van Cauwenbergh en of ze hun titel kunnen heroveren.

Ook de White Pearl, BEL 88, team Celis, kan voor verrassingen zorgen. Zij wonnen vorige week verpletterend de voorrondes van dit kampioenschap, de Brugse Zot Cup.

BOC Dragon 21Nu al is geweten dat de NED 438, Douzement, van de Nederlandse familie Bakker het de Belgische favorieten niet makkelijk zal maken. Zij wonnen het kampioenschap in 2019.

Er staan maximum 12 manches over de vier dagen op het programma, afhankelijk van de wind en golfomstandigheden.  Naar goede gewoonte beloven de weersvoorspellingen interessante zeildagen met weinig maar ook heel veel wind en dus golfslag.

Lees hier meer over het BOC Dragon 21: (deelnemerslijst / uitslagen): https://www.manage2sail.com/en-BE/event/2665bae1-a06c-400b-abc6-3ce75d3fb157#!/

Dragon Gold Cup 22

Dragon Gold Cup 2022 @RNSYCOp de vooravond van dit kampioenschap werd ook de Dragon Gold Cup 2022 voorgesteld. Dit onofficiële wereldkampioenschap in deze prestigieuze zeilbotenklasse zal van 20 tot 26 augustus bij de RNSYC in Oostende worden gehouden. Er worden 120 boten verwacht uit meer dan 30 landen. In de Gold Cup formule staan er per dag een manche op het programma, maar anders dan bij andere kampioenschappen tellen alle resultaten van alle manches voor het finale klassement. “Dat betekent dat je geen enkele fout mag maken, want iedere vergissing wordt genadeloos afgestraft.” Beklemtoont Xavier Vanneste van de Herbie en co-sponsor van het event met Brugse Zot.

Voor de Stad aan Zee is een event van dit formaat een gouden geschenk, vindt waarnemend burgemeester Kurt Claeys van Oostende. Het versterkt de relatie tussen de stad en de toeristen met het water en de watersport en het brengt een unieke vitaliteit in en rondom de jachthaven van het Montgomerydok en de vaargeul.

Daarenboven trekt de Gold Cup 360 zeilers plus hun entourage naar Oostende. Samen goed voor  zeshonderd gasten die in Oostende zullen verblijven en consumeren. Stad Oostende is dan ook trotse partner van de Dragon Gold Cup 2022.

Dragon Gold Cup 2022 Thanks to our main partners Mowi 🐟 RAES Autogroep 🚘 Brugse Zot 🍺 Port Oostende GEOxyz 🪝 CODE-ZERO 👕 Toerisme Oostende vzw Citymagazine.be for collaboration 🔖

Meer foto’s: KLIK HIER