Open Belgisch Kampioenschap Europe en Finn

In afwachting van het definitieve artikel betreffende dit event kunnen we reeds terugblikken op

een heel gelaagd weekend.

De opkoms van de Europe klasse was ongezien. Niet minder dan 40 Belgen, niet minder dan 22 Duitse, 1 Nederlandse , 6 Franse en 5 Engelse en 1 Poolse deelnemers, een 77 in totaal, dongen mee naar de titel. Blijkbaar had de klasse de nodige publiciteit gemaakt in het buitenland.

De wind zee was eerder zwaar  te noemen doch er werden op zaterdag en op zondag 3 prachtige races gezeild. Door de Noordwestelijke wind was het launchen en landen op het klein strand eerder avontuurlijk doch er werden geen grote problemen gemeld.

De wedstrijd na 6 geldige reeksen werd duidelijk gewonnen door Stijn Van Hoye (Inside Outside Oost) met 3 eerste paatsen en 2 tweede. Jasper Simoens werd mooi tweede met 2 eerste en 2 tweede plaatsen voor Kilian Vermeersch eveneens met 2 eerste plaatsen.

Beste buitenlander werd de Franse Olivier Lalance,4e met 2 tweede plaatsen.

Er staan reeds enkele sfeerbeelden vanop het strand op de site doch de prachtige foto’s van op zee door Pit De Jonge volgen weldra.

https://tinyurl.com/y484g8ch

De volledige resultaten : https://is.gd/8E80nD

Hierbij een link naar de reactie vanuit Engeland in Yachts & Yachting :

https://www.yachtsandyachting.com/news/221946/Europe-class-Open-Belgium-Championship

De deelname aan het Belgisch Open Finn# Kampioenschap viel dit jaar enigzinds tegen. Een kalenderprobleem hield de meeste Nederlanders dit jaar weg van Oostende. Op een totaal van 13 boten waren er 2 Nederlanders en één Duitse naast de 10 Belgen.

Er werden slechts 5 reeksen gezeild. Het zware weer bracht een mastbreuk mee en enkele deelnemers moesten afhaken. De 3 voorziene zeildag werd na overleg afgelast.

De overwinning ging met voorsprong naar Sigurd Vergauwe van VVW Galgenweel met 3 eerste plaatsen voor Wim Henderickx eveneens VVW Galgenweel met op drie  de eerste Nederlander Paul Kamphorst.

De resultaten: https://is.gd/LEO7Yq