Deze langste zeilrace op de Open Noordzee Kampioenschap kalender is een classic. Maar heel wat aspecten van deze Noordzeeoversteek zijn aangepast aan de wensen van de zeilers.

Noviteiten

Heen en weer

Zowel de heenrace naar Engeland op 30 mei als de terugrace op 1 juni tellen mee voor de eindrangschikking van het ONZK. Lees meer.

Volg de racers

Ook nieuw is dat de racejachten een gratis Geortracer tracking toestel meekrijgen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar laat het thuisfront toe om de wedstrijd ‘live’ volgen op mobiles en PC. Lees meer.

Open for all

De race staat open voor zowel de doorwinterde wedstrijdzeilers in de IRC-formule, de double handed zeilers (tweekoppige bemanning) als de recreatieve zeilers en zelfs gelegenheidsracers in de CR formule. Een CR-meetbrief kost amper € 20,- en kan zonder complexe administratie aangevraagd worden. Vraag hier een CR-meetbrief aan.

Jeugdbonus

IRC-formule deelnemers die jongeren meenemen, mogen 20 kg. extra bemanningsgewicht laten inschepen voor elke persoon aan boord. Jeugd betekent geboren in 2001 of later.

Veiligheid

Deze wedstrijd vergt uitrusting volgens Offshore Special Regulations Categorie 3 met reddingvlot en een EPIRB of minstens één PLB (op 406MHz).

Wie niet over het verplichte redddingvlot beschikt kan het huren Nemad Oostende, Soete Technical Servicesof Survitecvoor een schappelijk tarief.

Dover Strait programma

Tijden in lokale tijd
(GMT+2 voor België, GMT+1 in Engeland))

Woensdag 29 mei:

16:00 u.: Race Office open voor registratie tot 22:00 u.

19.00 u.:RNSYC-clubrestaurant sailors dinner (tot middernacht)
Menu’s: Reuzebrochette (gemengd) 350g, mixed salad, choronsaus en verse frietjes
of
Fish & Chips met verse tartaarsaus (kabeljauwfilet in beignetdeeg) à € 22 p/p.

Reserveren verplicht via manage2sail.com vóór 28 mei 12.00u.

22.30u:Fritz Buyl, meteoroloog, geeft een grondige weer- en windanalyse.

Donderdag 30 mei:

06.30u.:Sailors briefing en gratis ontbijt in het RNSYC-clubhuis
Menu: croissants en andere ontbijtkoeken, koffie, thee en sinaasappelsap

07.55u.:Racen: eerste waarschuwingssignaal voor de race Oostende-Ramsgate

Vrijdag 31 mei:

08.00u.:Full English breakfast in de Temple Yacht club tot 11.00u. aan € 10 p/p.. Verplicht intekenen en betalen via   manage2sail of bij registratie.

13.25u.:Racen: het eerste waarschuwingssignaal van de Euro-regatta (lokale race “round the cans”).
Meer info op http://www.rtyc.com/

Late namiddag: aankondiging voor timing eerste waarschuwingssignaal terugrace Ramsgate – Oostende op official race notice board in de RTYC. Lees meer

18.00u.:Prijsuitreiking van zowel de Euro-regatta als de race Oostende Ramsgate in de bar van de RTYC

Zaterdag 1 juni:

Racen: starttijd terugrace Ramsgate Oostende: zie notice board RTYC op vrijdagavond.  Lees meer

20:00 u.:Prijsuitreiking in de RNSYC: het befaamde Noordzeebuffet (warm en koud aan € 30, – p / p te reserveren bij registratie op woensdag). Verplicht intekenen en betalen via  manage2sail of bij registratie.

Menu: al het lekkers uit de zee, vergezeld van home-made gemaakte salades, groenten, sauzen en brood.

22:30 u.:Prijsuitreiking van de race Ramsgate-Oostende met de verloting van een nieuwe spinnaker- naar maat gesneden voor uw jacht (zie Notice of Race §14 Prijzen).

Over ONZK
Elk jacht dat deelneemt aan vijf van de twaalf wedstrijddagen wordt opgenomen in het eind klassement. Dit biedt de zeilers extra deelnameflexibiliteit. De zeven beste wedstrijdresultaten tellen voor de finale rangschikking. De organiserende clubs houden de inschrijfgelden laag. Naast de races op het water ligt de focus op toffe sfeer op de wal. Lees hier de ONZK-kalender .

Volg de racers met Geotracer
De specialisten in IT-oplossingen voor track & trace, fleet management, gps-technologie en anti-diefstalsystemen, steunt Wind en Watersport Vlaanderen en het ONZK. Ieder deelnemend jacht wordt gratis met een Geotracer uitgerust. Iedereen kan de race en haar deelnemers volgen door de gratis app te installeren op mobile of PC.
Scan deze QR code in

OF
login bij Geofleet

Login: “ramsgate@boatrace” en password: “ramsgate001”

Maak er een toffe, avontuurlijke maar veilige race van!

De RNSYC korting op het liggeld voor de jachten die aan ONZK wedstrijden deelnemen geldt ook dit jaar.

Het ONZK en Dover Strait organisatieteam