Prestaties moeten worden mogelijk gemaakt – ook op het water

RNSYC race assistanceOok het wedstrijdzeilen wordt organisatorisch steeds kritischer. Niet alleen stellen de zeilers meer eisen op vlak van administratieve eenvoud maar ook over het nauwkeurig laten verlopen van de wedstrijd op een grillige Noordzee met variabele stroming, golfslag en windomstandigheden. De organisatie van zeilwedstrijden rust bij de RNSYC op de schouders van vrijwilligers.
Stilaan werken de meest gedreven organisatoren van diverse clubs meer en meer samen, kwestie van taakverdeling en het ontwikkelen van specifieke talenten zoals administratie aan land maar ook op het water, reglementen, maar ook het ankeren van wedstrijdboeien op de juiste plaats.

Betrouwbare omkadering

Het RNSYC-OS-TWINS-Race.Team is een nieuw samenwerkingsverband van de drie Oostendse watersportverenigingen die hun assistentie- en coachingboten, wedstrijdleiders en -begeleiders en medewerkers inzetten voor wederzijdse ondersteuning maar ook rekrutering en opleiding.
De coöperatie draait onder het motto ”Quality racing, guaranteed fun” want ze moet in eerste instantie het zeilplezier garanderen, de veiligheid van de zeilers voorstaan, de toegankelijkheid tot de sport vergroten binnen een non-profit context. Vandaar dat de vrijwilligers worden begeleid naar de nodige vaardigheden, relevante getuigschriften en een sterke teamgeest.
De meerderheid van de race assistance vrijwilligers zijn doorgaans 15 tot 20 jaar jong en hebben niet allemaal een zeilachtergrond. Ze willen zich op een heel andere manier voor de watersport engageren.

Volg de races op zee met je smartphone

RNSYC investeert daarom zeer bewust in de meest efficiënte sponsorprogramma’s, de uitbouw van de uitrusting voor de wedstrijdomkadering w.o. software en wedstrijdboeien maar ook TracTrac; een online -gps gestuurd – trackingprogramma zodat het wedstrijdverloop live kan gevolgd worden op een smartphone maar de race minuut per minuut terug kan gezien worden door bv. de jury. TracTrack is ook racepartner van World Sailing, de internationale zeilwedstrijdorganisatie.
Met dit online systeem kan iedereen de races live volgen, zowel via een eigen mobiele scherm als op groot scherm in het clubhuis.