Op het weekend van 30 november en 1 december namen 2 teams van onze club deel in SB20 bij de winterseries van de Club Naval de Cascais. De SB20 is lokaal de meest dynamische en competitieve klasse, niet minder dan 46 boten uit 6 verschillende landen kwamen in actie.

De twee dagen van het kampioenschap zagen totaal verschillende omstandigheden. Op zaterdag daagde een westelijk briesje van 7 tot 10 knopen met een grote en choppy deining de vloot uit. Zondag begon met een noorderwind van 15 tot 20 knopen, maar naarmate de dag vorderde, kroop deze consistent boven de 20 knopen op het parcours met windstoten die de 30 knopen bereikten. Ouchhhh! Het was vechten of verzuipen! Tegen de laatste race overleefden slechts 15 boten. Een dag van pijn, een dag van wreedheid, maar een dag van plezier en een dag om te onthouden!

Het podium werd volledig bezet door lokale teams, team Sharkbite werd 30 met Gert, Mark en Stephanie Lerno aangevuld met Johan Kindt, Team 7seas van Frank Dobbels, Noëmie Wouters en Katrien Vandaele eindigde op plaats 43 op 46 deelnemers. Volledige resultaten hier.