Beste Zeilers,

Vandaag hebben wij het genoegen jullie te melden dat het clubhuis opnieuw toegankelijk is voor alle leden. Gezien de beperkingen wegens COVID19 graag reserveren. Alle info vind je op “NEWS” van de website www.rnsyc.be of op onze facebook pagina  https://www.facebook.com/rnsyc

Update voor onze ligplaatshouders ! Gezien het Montgomerydok opnieuw gepeild werd, besliste Maritieme Dienstverlening Kust om toch te baggeren. Het verschil tussen de streefdiepte en de huidige diepte was te groot. Vanaf vandaag 0600 uur wordt het baggertuig versleept van Blankenberge naar Oostende en wordt er morgen gestart met het baggeren van het bassin ter hoogte van het clubhuis. Bedankt aan alle schippers voor de snelle verplaatsing van hun vaartuig naar de Mercator Marina. Ook bedankt aan het bestuur van de Mercator Marina zodat de vaartuigen gratis kunnen aanmeren tot het terugleggen van de boeien in het bassin. Dit is normaal gepland op 15 juni. De havenmeester houdt jullie op de hoogte.

Maar eindelijk kregen wij gisteren het verlossend nieuws na de nodige druk van de zeilclubs en federatie. Vanaf 1 juli start fase 4 van de normalisering, met andere woorden :

  • Alle sportactiviteiten kunnen hervat worden, zonder dat de regels inzake social distance moeten worden toegepast. 
  • Kleedkamers en douches mogen terug open

Dit betekent voor jullie, dat er opnieuw mag gezeild worden zonder beperking en wij wedstrijden mogen organiseren ! Deze avond houdt het bestuur de maandelijkse bestuursvergadering en wij bekijken hoe snel wij de wedstrijdkalender kunnen opstarten zodat jullie zeilseizoen ééntje wordt om nooit meer te vergeten ! Alvast veel zeilplezier, “keep you informed”

Namens het bestuur

Hubert Rubbens