Ontroerde Dirk Sledsens (c) G. Janssens.Emotionele Dirk Sledsens bedankt alle vrijwilligers 

Het was druk-druk in de Royal North Sea Yacht Club vorig jaar. Naast een intensief clubleven en een bezette jachthaven volgde het ene evenement het andere op. Voor de realisatie van een bijna eindeloze reeks aan wedstrijden tekende race Officer Dirk Sledsens en een kleine, maar trouwe groep vrijwilligers. Door hem de Sailing Manager Award toe te kennen, wordt een team en een club gevierd, vindt Sledsens. 

Bij de prijsuitdeling van de Yachting & Sailing Awards in de Brussels Royal Yacht Club op 21 februari jl. ging de award voor sailing management naar een zichtbaar geroerde Dirk Sledsens. De man zet zich met brio en full time in voor de competities in de Royal North Sea Yacht Club en voor het Open Noordzee Kampioenschap.

Zijn signatuur staat ook onder de omkadering ervan: de eventorganisatie, de begeleiding, de jurering tot en met de pontoonparties.

Dirk Sledsens en Luc Maes

Award voor alle vrijwillige medewerkers 

Volgens de race officer en wedstrijdorganisator was de trofee een gewaardeerde erkenning. Niet alleen voor hemzelf maar ook voor alle vrijwilligers die zeer gevulde kalenders met clubwedstrijden, nationale en internationale wedstrijden organiseren, begeleiden en tot een goed -versta: veilig- einde brengen.

Het streven naar het hoogste wedstrijdniveau, de aandacht voor het fun gehalte en de groeiende druk van de nieuwe reglementen maken deze jobs nochtans steeds zwaarder.

Luisterend oor

“Ik luister vooral goed naar wat de zeilers zelf nodig hebben en waar hun voorkeuren naar uitgaan.” Zegt Dirk die de bezieler is van de grote zeilers enquête na het Open Noordzee Kampioenschap. “De bedoeling is om zowel het competitie- als het fungehalte alsmaar te verbeteren. Dat is de manier om de zeilsport en -competitie tot een gedegen, betrouwbare en aantrekkelijke beleving te maken. Zo worden de zeilers de ambassadeurs van de sport en van onze evenementen.” Tussen de regels lees je dat populaire events ook interessanter zijn voor de sponsors.

Gezonde groei

De RNSYC in Oostende was in 2019 de uitvalsbasis voor talloze club, nationale en internationale wedstrijden. De Draken, de Europe, de Laser, de Finn, de sportcatamarans maar ook de SB20, de IRC en CR kajuitklassen passeerden de racerevue. Wedstrijdzeilen is niet alleen een factor die aan het “mens sana in corpore sano” principe bijdraagt. Het is ook een uitstekend middel om iedere zeiler individueel maar ook het hele zeilteam te laten groeien.

Lees meer over de Sailing Awards 2019

Lees meer over het Open Noordzee Kampioenschap 2020

Lees meer over de Royal North Sea yach Club regatta’s 2020

Foto’s: Pit De Jonge en Georges Janssens