FAQ items aan het laden...
Home2024-06-03T23:15:03+02:00

Royal North Sea Yacht Club Oostende

Eén van de meest dynamische watersportclubs en jachthavens van de Belgische kust

De RNSYC Oostende is in 1946 opgericht door een hechte groep Snipe en Papillon zeilers en is uitgegroeid tot één van de meest dynamische watersportclubs en jachthavens van de Belgische kust. Met een capaciteit van circa 100 ligplaatsen verdeeld over het Montgomerydok, de Churchillkaai en de Visserskaai biedt de RNSYC een unieke locatie aan in hartje Oostende, zowel voor vaste liggers als voor bezoekende jachten.

De club investeert continu in de modernisering van haar infrastructuur en werking. De club is dan ook de thuishaven van de meest actieve wedstrijdvloot zeiljachten langsheen de Belgische kust en is er tevens de draaischijf voor internationale kielboot klassen zoals J24, Draak en SB20 waartoe we beschikken over een eigen botenkraan tot maximaal 2 ton.

Ook bij de zwaardboten komen de internationale eenheidsklassen zoals Laser, Europe en Finn bij onze club steeds sterker aan bod. Door onze locatie aan het “klein strand” van Oostende zijn we perfect gelegen om grote events te huisvesten op loopafstand van het station en het stadscentrum, op 10 km van het vliegveld en op minder dan een kwartier zeilen naar het wedstrijdgebied. Dit alles ondersteund door een slipway, trailerparking en uitgebreide parkeergelegenheid voor wagens en campers in de onmiddellijke omgeving.

Jaarlijks organiseert de RNSYC meer dan 20 regatta’s met nationale en internationale uitstraling onder deskundige leiding van ons toegewijde Race Comité. Ook de woensdagavond wedstrijden in de zomermaanden zijn bijzonder populair. en door de organisatie van het regelmatigheidscriterium Ostend Cup in samenwerking met de Twins Club Bredene en de Ostend Sailing ontstaat een gezonde kruisbestuiving tussen het klassieke zeilen met éénrompsboten en de wereld van multihull’s in beachclubs waar onze leden sporadisch meegenieten van  het surfen, kiten, suppen of zeilwagenrijden.

“Last but not least” heeft de RNSYC samen met de Twins Club recent het initiatief  genomen om een J24 trainingsprogramma te introduceren om leden en toekomstige leden te laten proeven van de Noordzeegolven vanop zeiljachten.

Woensdag Avond Races

Meteo forecast

Uitgebreide Meteo forecast ? Klik hier

REGATTAS

TRAINING

MEDIA

Sponsors waar we trots op zijn