Beste RNSYC zeilers,

Het Oostende-Ramsgate-Oostende wedstrijd weekend staat voor de deur!

Praktisch

Woensdagavond 29 mei om 22 uur komt weerman Fritz Buyl het weer toelichten. Na het aangeboden ontbijt en de ochtendbriefing van donderdag 30 mei vertrekken we ’s morgens vanuit de RNSYC. Vrijdag morgen kan je ontbijten in de Royal Temple en in de namiddag is er voor de liefhebbers de Euro Regatta, een korte wedstrijd rond bestaande betonning voor de kust van Ramsgate.

Zaterdag zeilen we terug met ’s avonds een zeevruchten maaltijd bij de RNSYC en spinnaker verloting tot slot. Alle informatie, inschrijvingen enz vindt u op Manage2sail

Deze wedstrijd vergt uitrusting volgens OSR Categorie 3 met reddingvlot en tevens een EPIRB of minstens één PLB (op 406MHz). Wie niet over het verplichte redddingvlot beschikt kan er eentje huren voor het week-end via Nemad, Soete Technical Services en Survitec aan een zeer schappelijke prijs.

Nieuw dit jaar is dat elk jacht kosteloos een tracker meekrijgt. Dit verhoogt de veiligheid en laat het thuisfront toe de wedstrijd mee volgen.

De organisatie wenst de instroom van jongeren in het zeezeilen te bevorderen en kent daarom in de IRC klasse 20kg extra bemanningsgewicht toe voor elke persoon aan boord geboren in 2001 of later.

De Oostende – Ramsgate-Oostende Race, ook wel de Dover Strait Race is traditioneel een hoogtepunt in het zeilseizoen voor de RNSYC. U neemt toch ook deel aan dit avontuurlijk en heerlijk zeilweek-end?!

De heen- en de terug reis vormen racing days 3 en 4 in het ONZK (Open Noordzee Kampioenschap voor CR en IRC gemeten jachten), dat bestaat uit 12 racing days in 2019:

Ook de Antwerp Race maakt dit seizoen deel uit van het ONZK.

Elk jacht dat deelnam aan 5 van de 12 racing days wordt opgenomen in het eind klassement. Dit biedt u extra flexibiliteit. Als u Oostende-Ramsgate-Oostende en de Antwerp Race zeilt heeft al 3 van de 5 wedstrijden te pakken. Uiteraard wordt deelnemen beloond: de 7 beste resultaten tellen.
De organiserende clubs houden de inschrijfgelden laag en proberen een toffe sfeer te creëren op de wal en goede en leuke wedstrijden op het water. Meer via de site van het ONZK.

De RNSYC korting op het liggeld voor de jachten die aan ONZK wedstrijden deelnemen geldt ook dit jaar.

Last but not least, de Woensdag Avond Races (WAR), de welbekende sterkhouder van onze club, vangen aan op 19 juni en eindigen op woensdag 28 augustus.
We houden het opnieuw op drie klasses: 1) een sports boat class, 2) de snelle jachten en 3) de snellere jachten. In alle klassen gaan we de CR-rating toepassen.

Met sportieve groeten,
Het RNSYC wedstrijd comité

Deel dit bericht

Sponsors waar we trots op zijn